Aan de Bilderdijkstraat in Leiden is een gemeentelijk monument gerenoveerd en uitgebreid. Op de begane grond is aan de achterzijde een moderne serre geplaatst. In de serre bevinden zich een zitkamer en een bijkeuken. De achtergevel van de bijkeuken springt terug, het serre dak ligt in één lijn. De architect heeft gekozen voor een aluminium serre met slanke 'staal-look' profielen. Het glas van de deuren is uitgevoerd met wiener sprosse met vlakke opplakroedes. Doordat de scharnieren en deurgrepen in dezelfde kleur als de profielen uitgevoerd zijn, heeft de uitbouw een extra stijlvolle uitstraling. De moderne aluminium serre is een mooie uitbreiding van het monumentale pand.

 

             adres:  Bilderdijkstraat, Leiden

             jaartal: 2017

             aannemer: Aannemersbedrijf CJ de Boer

             architect: Architektenburo Marcel van Dijk

             profiel: Aliplast Aliver 5000+ (dak), Kawneer (Alcoa) RT62 GT 70 S (kozijnen)

             foto's: Aannemersbedrijf CJ de Boer

Klik op de foto voor een vergroting

Inloggen
Pieterse Aluminium BV - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!