verwarmd glas

 

Verwarmingsglas wordt toegepast om koudeval en/of condensproblemen te verhelpen, het kan als hoofd- of bijverwarming dienen en daardoor zijn traditionele radiatoren of stoffige convectorputten niet meer nodig.

 

IQ-Glas® is een gehard dubbelglas met een geïntegreerd elektrisch verwarmingselement.  Zowel de binnen- als de buitenruit van het verwarmend glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas (circa 7 maal sterker dan gewoon glas). Op beide zijden van de dubbele beglazing zijn onzichtbare metaaloxidelagen aangebracht. De metaallaag op de binnenkant van de binnenste ruit doet dienst als een elektrische weerstand (verwarmingselement) en de metaallaag op de binnenkant van de buitenste ruit als een reflector. Het verwarmingselement verwarmt de binnenruit tot ongeveer 35⁰C . De reflectiecoating aan de binnenzijde van de buitenruit zorgt er vervolgens voor, dat de opgewekte warmte niet verloren gaat, maar voor 99% rechtstreeks de woning in wordt gekaatst. Het verwarmende IQ-Glas® geeft aldus een prettige stralingswarmte af, vergelijkbaar met de aangename zonnewarmte.

Met name in hoge ruimten kan de kamertemperatuur daardoor fors omlaag en daarin schuilt een groot stuk van de te behalen energiebesparing. Doordat de ruit wordt opgewarmd, treedt geen condensatie op bij toepassing in badkamer, zwembad, keuken enz. De dikte van het glas hangt af van de afmetingen van de ruit en de locatie van het gebouw.

De elektrische aansluitkabels kunnen onzichtbaar aangebracht worden en beantwoorden aan de geldende veiligheidsnormen. Het vermogen bedraagt 100 tot 600 Watt/m². Meest van toepassing is circa 250 Watt/m² indien het de functie van hoofdverwarming heeft. Het gemiddeld verbruik per uur is dan circa 35 Watt/m².
 

In ons kantoor is een kozijn met verwarmd glas geplaatst. Maak een afspraak en kom verwarmd glas testen en ervaar de heerlijke warmte en het comfort.

 

 
 

 

Inloggen
Pieterse Aluminium BV - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!